Microneedling

SkinPen - Microneedling

Microneedling är utvecklat för att stimulera nya kollagenfibrers tillväxt i huden. Microneedling är en mycket effektiv behandling för anti-aging, samt för att minska ärr, hudbristningar, rynkor, celluliter och generellt förbättra hudton och textur. Microneedling anses vara en av de säkraste behandlingsmetoderna för naturlig hudvård.

 

Fördelar med microneedling:

 

        Inga hudskador.

        Även solbrun hud kan behandlas.

        Hela kroppen kan behandlas.

        Passar alla hudtyper.

        Även lämplig för den tunna och känsliga huden.

 

Microneedling stimulerar hudens naturliga kollagen, vilket kommer att bidra till att återställa hudens tidigare täthet, förbättra texturen i huden och jämnar ut rynkor, fina linjer, bristningar och andra hud föroreningar, minskar pigmentering, gör tunn hud lite tjockare, förminskar olika typer av ärr och minskar utvidgade blodkärl.

 

        förminska ärr – så att de att bli mindre synliga,

        förminska rynkor - alla sorts rynkor blir förminskade,

        förminska celluliter - för vackrare ben,

        förminska bristningar - så att de blir mindre synliga.

Microneedling ögon&panna eller läppar&haka

 

850 kr

Microneedling ansikte & hals

 

1990 kr

Microneedling ansikte

 

1500 kr

Hur funkar det?

Behandlingen inleds alltid med en konsultation där vi går igenom behandlingen och lägger upp en behandlingsplan. Vi talar om vilka förväntningarna på behandlingen är och planerar utefter det.


12 micronålar penetrerar huden och skapar små kanaler, vilket stimulerar kollagenbildningen och hudens naturliga läkningsförmåga. Huden triggas till att reparera de kontrollerade skador (nålstick, ej synliga) som uppstår vilket ger en bättre hudstruktur.


Medan de små kanalarena fortfarande är öppna så slussas ett aktivt serum enkelt djupt ned i huden.


Nållängden anpassas efter vad och var på kroppen man behandlar och behandlingen är snabb, säker och effektiv.
Oavsett om du enbart önskar en uppfräschning, finare struktur eller om du vill förminska synligheten av gamla ärr eller ytliga blodkärl så är detta behandlingen för dig!

Hur många behandlingar behövs?
Antalet beror på hudtyp samt vilket problem som ska behandlas. I genomsnitt krävs en kur på 3-6 behandlingar för optimalt resultat.


Behandlingen innehåller rengöring, peeling, mask, needling, aktivt serum, fuktkräm, solskydd.


För att maximera behandlingsresultatet kan Du välja till en AHA-syrapensling för 290kr. Dett agör du genom att ange AHA-syra som meddelande i din bokning.


Vill du göra en kur så ges endast rabatten om bokar in alla tillfällen på en och samma gång vid konsultationstillfället .


KUR 3 ggr 10% rabatt
KUR 5 ggr 15% rabatt

Råd före och efter behandling

KONTRAINDIKATIONER

I följande fall ska inte microneedling utföras:

- Gravid eller ammande

- Ingen brund-utan-sol en vecka innan behandlingen

- Acne (vid behandling med medicin måste 6 månader gå efter avslutad kur). Vid mild akne kan man utföra behandlingen med fina resultat.  Huden syresätts vilket gör att aknebakterien inte trivs.

- Ingen botox/fillers minst 2 veckor innan behandlingen

- Blödarsjuka och behandling med blodförtunnande medel

- Svårinställd diabetes mellitus

- Aktiv rosacea, inflammation i huden, öppna sår eller psoriasis

- Pågående infektion/virus i huden, såsom Herpes Simplex eller vårtor

- Hudcancer


EFTER BEHANDLING MED SKINPEN

Din hud kommer att vara varm, röd och lite svullen efter behandlingen. Känslan kan liknas med när du bränt dig i solen. Det är inget farligt och symptomen brukar avta inom 4 timmar och försvinner oftast helt efter 12-18 timmar, beroende på hur djupt nålarna gått ner i huden.


Undvik fysisk ansträngning, bastubad och även makeup i minst 24-48 timmar efter behandlingen. Observera att penslar och borstar du använder vid sminkning bör vara ordentligt rengjorda.


Byt också örngott och ansiktshandduk efter varje behandling. På grund av bakteriespridning är det också viktigt att du undviker att röra det behandlade området med händerna.


Undvik att använda produkter som innehåller AHA, BHA, PHA-syror, retinol och bensoylperoxide 1 vecka efter behandlingen. Huden kan kännas torr och flagna lite 3-4 dagar efteråt.


Nybildning av kollagen är en långsam process och efter att en kur är avslutad, i kombination med rätt hudvård, kommer din hud förbättras under de kommande 6-12 månaderna. I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat.


EFTERBEHANDLING?

För optimal effekt är det bra att följa upp med hemma- och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just dina hudtillstånd. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om vid konsultation- eller behandlingstillfället.