Plasma Pen


Introduktion

Precis som med de flesta hudföryngrings behandlingar finns det bieffekter, men återuppbyggningsfasen av en plasma ljus behandling, samt resultatet, har frekvent visats vara överlägset andra liknande apparater.

Följande tar vi upp på en konsultation, men det kan vara bra att ha fått läsa igenom det en gång innan också.

 

Före behandling

Vi rekommenderar att du undviker solning (soljus, solarium, solinjektioner) 2-4 veckor innan behandling. Du ska helst vara helt osolad på den hud som ska behandlas. Alltså du ska ha din orginal hudfärg. Idealt är att även använda solskyddsfaktor 50 för att preparera huden ett par veckor innan, särskilt om du är naturligt lite mörkare ihuden. (Dock kan man ej behandla hudtyper från 4 och uppåt på fitzpatrick's skala.) Vi går igenom vart du ligger när du kommer på konsultation.

Undvik alla andra typer av behandlingar på samma område som du har för avsikt att behandla, en månad innan plasmaljus behandling. Såsom t ex laserbehandling, kemisk peeling, fillers, botox osv.


Direkt efter behandling

Du kommer att kunna återgå till dina vanliga aktiviteter direkt, dock ingen träning de första dagarna tills mikroskorporna fallit av. (Får inte svettas).

Du kommer förmodligen inte att se ut som ditt bästa jag de första dagarna pga svullnad och rodnad.

Det är absolut förbjudet att klämma, pilla, klia eller peta på behandlat område. Dock får du försiktigt använda en ren tops till att smörja området med den/de krämer du får med dig. En färgad kräm med solskyddsfaktor, som ska användas dagtid. (Dock rekommenderas den inte till oljig hudtyp då den hudtypen redan från början läker långsammare.) Du får även med dig en aloevera gel med kollodialt silver som rekommenderas till alla klienter, och ska smörjas tre gånger om dagen tills prickarna fallit bort. Det ska smörjas väldigt tunt.

Vi rekommenderar även att ta en hög dos av C-vitamin under läkningsprocessen för att ge huden bästa förutsättning för läkning och även minska risken för hyperpigmentering.

Du kan känna en stickande svidande känsla i det behandlade området direkt efter behandling. Det är normalt, och beror helt enkelt på att värmen håller på att lämna huden. Det brukar inte kännas mer än en timme.

Det behandlade området får inte täckas med plast, flytande plåster, eller någon typ av krämer eller make up. (Endast den kräm du får på plats). Tills epidermis (yttersta lagret av huden) är läkt. (3-7 dagar)

Försök undvik att sova på det behandlade området, och håll det högt.

Det är högst osannolikt att man får en infektion från en plasmaljusbehandling, eftersom den "skada" som görs inte ger ett öppet sår. Men trots det, så är de första 12 timmarna efter behandlingen viktigt att du inte utsätter dig för eventuella smittorisker.


Följande dagar efter behandling

Det är normalt att det behandlade området känns stramare och torrare än vanligt.

Små microskorpor kommer att bildas och kommer vara synliga i upp till en vecka. Rör ej.

Behandlat område får tvättas med ljummet vatten och klappas torrt.

Undvik att stå med ansiktet mot dushen i varmt vatten första veckan.

Undvik att raka området första veckan.

När microskorporna fallit bort kommer huden under att vara lite rosa, då det bildats en ny fräsch babyhud.

När ALLA microskorpor fallit bort kan du återgå till dina vanliga rutiner igen. Dock ska du lägga till en rutin, vilket är använda solskyddsfaktor 50 de följande 5 månaderna.

Du får inte använda bastu eller solarium under de närmsta 3 månaderna. Undvik solen under de starkaste timmarna. Använd gärna solglasögon och hatt.

Undvik andra ansiktsbehandlingar under läkningsprocessen. (3 månader.)


Andra tips och råd

  • Undvik rökning för bästa läkning och resultat.
  • Att ta en hög dos av C-vitamin hjälper immunsystemet att läka fortare
  • Vill man göra ytterligare behandlingar I ansiktet, på annat område, så kan det göras först tidigast efter tre månader. Därför rekommenderas att göra dessa behandlingar samtidigt, så spar man både tid och pengar, då man får 20% rabatt på totala summan om slår ihop flera områden och behandlar samtidigt.
  • Har du läst ända hit, och du tänker boka en konsultation, så kan du skriva i meddelande rutan: "Jag har läst", då vet jag att du läst :)